Toe aan meer uitdaging? Candy Crush Jelly Saga is hier om je de komende maanden zoet te houden!

In april 2012 werd het spel Candy Crush Saga uitgebracht door spelmaker King. Dit spel werd gespeeld door miljoenen fans. Het doel van het spel was om zoveel mogelijk levels te voltooien door snoepjes te combineren, weg te halen en zo punten te scoren en het doel van dat leven te behalen. Er waren honderden levels die vaak moeilijker en moeilijker werden. Je was er dus wel even zoet mee. De nieuwe variant van Candy Crush zal ook niet teleurstellen. Als je van een uitdaging houdt, zit je aan het goede adres.

De opvolger van Candy Crush Saga

In 2016 werd Candy Crush Jelly Saga (ook wel ‘Candy Crush Jelly’ of ‘Candy Crush 3’ genoemd) uitgebracht. Het spel kwam uit op Facebook, maar is ook beschikbaar voor iOS, Android en Windows. Dit spel is het vervolg op Candy Crush Saga en iedereen die Candy Crush Saga liefheeft, zal ook de nieuwe versie van Candy Crush waarderen. In deze versie van het spel komen al je favoriete snoepjes terug, maar zijn er ook nog een hoop nieuwe toegevoegd om het spel nog leuker, interessanter en uitdagender te maken. Met meer dan 3000 levels kan je een hele tijd vooruit.

 

Het doel van Jelly Saga

candy crush jelly sagaIn Candy Crush Jelly Sage help je Jenny om de Yeti te redden. Als speler ‘ben’ je Jenny en doe je er alles aan voor Yeti te strijden. Om dit te doen, moeten korte metten gemaakt worden met vijanden die in de weg staan. De ‘Jelly Queen’ moet verslagen worden en ‘Pufflers’ moeten worden gevangen. De levels doe je tegen deze vijanden. Je moet zoveel mogelijk jelly proberen te verspreiden, en wie het meeste verspreidt wint het level. Het spel kan ook met vrienden worden gespeeld; er wordt dan gekeken naar wie de hoogste score behaalt.

De soorten levels

Er zijn verschillende soorten levels in Candy Crush Jelly Saga. Dit zijn de zes levels die je kan tegenkomen in het spel:

  • Jelly levels: hierbij krijgt de speler een aantal zetten die in het level genomen kunnen worden. Binnen deze zetten moet het hele bord gevuld worden met de jelly.
  • Jelly boss levels: hierbij krijgt de speler een aantal zetten die in het level genomen kunnen worden, waarbinnen alle groene jelly moet verdwijnen. De rode jelly die aanwezig zijn mogen niet (allemaal) weg zijn voordat de groene jelly weg is. Wanneer de rode jelly toch eerder weg is, dan heb je het level niet gehaald en moet je opnieuw beginnen.
  • Puffler levels: hierbij krijgt de speler een aantal zetten die in het level genomen kunnen worden, waarbinnen alle pufflers gevangen moeten worden. De pufflers worden gevangen wanneer het ijs dat om de pufflers heen zit wordt gebroken. Al het ijs moet gebroken zijn voordat de zetten op zijn.
  • Puffler boss levels: in dit level krijg je te maken met een nieuwe vijand: ‘Cupcake Carl’. De speler krijgt een aantal zetten die in het level genomen kunnen worden om de pufflers te vangen. Vangt Cupcake Carl de pufflers voordat jij dat doet, dan is het level niet behaald en moet je opnieuw beginnen.
  • Monkling levels: hierbij krijgt de speler een aantal zetten die in het level genomen kunnen worden, waarbinnen alle monklings verzameld moeten worden. Om dit te doen moeten oranje snoepjes verzameld worden, waardoor monklings ontstaan. De monklings moeten vervolgens onder de candy string gebracht worden.
  • Monkling boss levels: hierbij krijgt de speler een aantal zetten die in het level genomen kunnen worden, waarbinnen all monklings verzameld moet worden, voordat de zetten opraken. In dit level is er een ‘Liquorice Larry’, die ook z’n uiterste best doet zoveel mogelijk monklings te verzamelen. Wanneer Liquorice Larry meer monklings verzameld, is het level niet gehaald en moet je opnieuw beginnen.

Klaar voor de start?

Candy Crush Jelly Saga is perfect voor iedereen die klaar is zich onder te dompelen in een nieuw avontuur bomvol nieuwe levels, uitdagingen, vijanden en spelelementen. Candy Crush Jelly Saga is alles wat je verwacht van Candy Crush en meer dan dat. Het is de klassieker zoals je hem kent, maar dan wel in een nieuw jasje gehesen. Zin om de game direct te downloaden? Download de Android app hier. De iOS versie, voor Apple apparaten is hier te downloaden.